Hoe ondersteunt de provincie zonne-energie?

Provincie Noord-Holland helpt gemeenten met tools en subsidies om het gebruik van zonne-energie te stimuleren. Een recent voorbeeld is de tool Zonnedakje, waarmee in één oogopslag is te zien op welke daken in een gemeente, buurt of wijk nog zonnepanelen kunnen worden gelegd.

Nieuw Vennep, 03-10-2019. Op een bedrijfspand worden 600 zonnepanelen geplaatst. Foto: Johannes Abeling

Zonnedakje geeft een actueel beeld van waar al zonnepanelen liggen en waar niet, en welke daken qua ligging geschikt zijn voor zonnepanelen. Aan de hand van luchtfoto’s laat Zonnedakje zien waar al zonne-energie wordt opgewekt en welke gebieden nog mogelijkheden bieden. Door jaarlijks nieuwe foto’s in de tool op te nemen, worden de komende jaren ook de ontwikkelingen van zonne-energie op daken gevolgd. Op die manier is het beeld minder afhankelijk van het feit of zonne-energie-installaties worden aangemeld bij een beheerder van het elektriciteitsnet.

Zon op dak in RES
Zonnepanelen op daken zorgen voor meer dan de helft (53%) van de extra grootschalige opwek van duurzame elektriciteit in 2030. Gedeputeerde Edward Stigter: “Veel mensen geven de voorkeur aan zon op dak, zo bleek uit de gesprekken over mogelijke plekken voor zonne-energie, in het kader van de Regionale Energiestrategieën (RES) voor Noord-Holland. Het is fantastisch dat we die wens met Zonnedakje nog beter kunnen ondersteunen.”

Bekijk Zonnedakje: https://zonnedakje.nl/home

Bron: https://energieregionh.nl/zonnedakje-toont-daken-voor-zonnepanelen

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven