Agenda

Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd over de Regionale Energiestrategie en gerelateerde onderwerpen. Niet alleen door ons als programmaorganisatie, maar ook door andere partijen zoals de Participatiecoalitie Noord-Holland, het Servicepunt Duurzame energie, het Nationaal Programma RES en anderen. Een overzicht hiervan vindt u in onze agenda.

Aankomend

Uitgebreid
Oct06
13:30 - 18:00 uur

Greenport NHN conferentie: ‘Ondernemen met toekomst’

De agrisector heeft door de oorlog in Oekraïne te maken met tekorten aan grondstoffen, maar ook met meer regelgeving, klimaatverandering en druk op het grondgebruik. Is er nog ruimte om te ondernemen? Hoe ver moet de sector gaan met verduurzaming? Deze conferentie is bestemd voor agrarisch ondernemers, bestuurders en vertegenwoordigers vanuit de politiek. Locatie: Broek op Langedijk

Lees verder

Oct06
09:00 - 13:30 uur

Werksessies lokale overheden en zon op dak: efficiënte samenwerking met stakeholders

Om zonne-energie op daken ('zon op dak') in je gemeente, regio of provincie te stimuleren, is goede communicatie met - en tussen - lokale stakeholders nodig. Als beleidsuitvoerder of -maker neem je hierbij een belangrijke rol in. Hoe zorg je voor goede communicatie tussen alle partijen? Hierover houdt RVO drie werksessies. Na de sessies heb je de kennis en inspiratie om jouw plannen concreet verder uit te voeren.

Lees verder

Oct10
12:30 - 17:00 uur

Congres Energie Lokaal 2022: Volle kracht vooruit!

De energietransitie is urgent en staat hoog op de agenda van gemeenten. Tijdens dit landelijke congres horen wij graag van bestuurders en ambtenaren wat uw vraagstukken zijn. En we praten u bij over onder meer de actualiteit en de vervolgstappen bij de opwek van duurzame energie en de afkoppeling van aardgas. Organisator: VNG. Locatie: Utrecht

Lees verder

Oct11
19:30 - 20:30 uur

Online workshop: rol van gemeenten bij 50% lokaal eigendom

Gemeenteraden hebben een belangrijke rol bij de realisatie van duurzame energieprojecten. Zij bepalen vaak de voorwaarden waaronder wind- en zonneprojecten welkom zijn in de gemeente, zoals 50% lokaal eigendom. Wat 50% lokaal eigendom betekent en hoe je het kunt organiseren leer je in deze korte online workshop. Organisator: EnergieSamen

Lees verder

Oct13
09:00 - 13:30 uur

Werksessies lokale overheden en zon op dak: ondernemers en bedrijventerreinen

Werkt u bij een lokale overheid en wilt u hulp en oplossingen bij zonne-energieprojecten op daken? In deze 2e werkgroep gaat u aan de slag met uw aanpak om ondernemers van bedrijventerreinen te stimuleren. In drie werksessies van een halve dag helpt u als lokale overheid en expert elkaar bij het realiseren van meer zonne-energie op daken op bedrijventerreinen.

Lees verder

Oct25
12:00 - 13:00 uur

Lunchsessie: RES voor ontwikkelaars duurzame energie

Wij nodigen ontwikkelaars van duurzame energieprojecten van harte uit voor een online lunchsessie. We gaan tijdens deze sessie in op actuele ontwikkelingen in het beleid en stimuleringsregelingen voor de opwekking van wind- en zonne-energie. Ook horen wij graag waar je als ontwikkelaar tegenaan loopt bij plannen voor een duurzaam energieproject. Waar zie jij kansen die nog onvoldoende worden benut?

Lees verder

Oct31
12:00 - 18:00 uur

Transform.hackathon

NP RES en Unify.energy organiseren van 31 oktober tot en met 2 november de Transform.hackathon. Dit evenement daagt hackers, studenten, en andere creatievelingen uit om met nieuwe oplossingen, concepten, prototypes en modellen te komen die een bijdrage kunnen leveren aan het bouwen van nieuwe energiesystemen.

Lees verder

Nov02
09:00 - 17:00 uur

RES-congres ‘Werken aan onze toekomst’

NPRES organiseert woensdag 2 november het tweede RES-congres ‘Werken aan onze toekomst’. Hier doe je nieuwe inzichten en inspiratie op, deel je je kennis en ontmoet je al je ‘collega’s’ uit het netwerk die samen aan de energietransitie werken. Het congres is voor iedereen die zich betrokken voelt bij de Regionale Energiestrategie. Locatie: Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Nov03
09:00 - 17:15 uur

Dag van het Klimaatakkoord

Op de Dag van het Klimaatakkoord staat de weg naar nul-uitstoot in 2050 centraal. Het laaghangend fruit is inmiddels geplukt. Er komen moeilijke keuzes aan. Hoe gaan we die keuzes samen maken? Tijdens de dag denken we daar graag samen met u over na. Natuurlijk komt ook de actuele uitvoering van het huidige beleid aan bod. Locatie: Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Nov25
09:00 - 15:30 uur

Symposium verticale zonnepanelen

Het eerste Nederlandse zonnepark met verticale zonnepanelen staat in Culemborg. Het werd op 14 september 2022 geopend door de burgemeester. Veel geïnteresseerden hadden vragen en benaderden energiecoöperatie Vrijstad Energie als initiatiefnemer. Er is echter al veel onderzoek gedaan naar deze nieuwe vorm van opwekking van zonnestroom. Op het symposium worden de resultaten van deze onderzoeken gedeeld.

Lees verder

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven