Kom naar de Green Data Center Conference

De Green Data Center Conference is een jaarlijks congres waar innovaties op gebied van water- en elektriciteitsbesparing en het hergebruik van restwarmte uit datacenters centraal staan. In het middagprogramma organiseert de provincie Noord-Holland sessies over twee lopende restwarmteprojecten en innovatieve efficiënte koelsystemen.

Green Data Cente Conference op 13 oktober 2022 (foto Stef van Oosterhout)

Tekst: Erik Barentsen

De provincie Noord-Holland is al vele jaren betrokken bij de Green Data Center Conferentie. De doelstelling van deze conferentie is het stimuleren van energie- en water-efficiëntie van datacenters en het hergebruik van restwarmte uit datacenters. Dit sluit nauw aan bij het innovatieve datacenter-beleid dat de provincie voert.

Dit jaar wordt deze conferentie gehouden op woensdag 11 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht. Het is een dagvullend programma, maar de inloop is vrij. De middagsessies (vanaf 13.00) van Provincie Noord Holland richten zich op het nuttig gebruik van restwarmte uit datacenters en de mogelijkheid om de energie-efficiëntie van de koeling voor datacenters te verbeteren.

Sessies
Tijdens de eerste twee sessies belichten we hoe de warmte-uitwisseling tussen een warmtebedrijf en het datacenter tot stand worden gebracht. Dat doen we aan de hand van twee voorbeelden uit de praktijk. Deze sessies zullen worden gegeven door het warmtebedrijf in samenwerking met het betreffende datacenter.

In een derde sessie gaan we in op innovatie van koeltechnieken, met name liquid cooling, en bespreken we wat de voor- en nadelen is van deze technologie en wat dit kan betekenen voor het gebruik van restwarmte en de energie- en water-efficiëntie van datacenters.

Gratis inschrijven
Beleidsmakers en adviseurs van Noord-Hollandse gemeenten en de provincie Noord-Holland kunnen zich gratis inschrijven via onderstaande knop.

Naar bovenNaar boven