Het Zomerlab van Servicepunt Duurzame Energie.

Servicepunt Duurzame Energie (SPDE)

Pieter Heesbeen, programmamanager SPDE.

Blij met:

“Ik ben blij met de 2-daagse die het Servicepunt Duurzame Energie sinds dit jaar organiseert voor nieuwe ambtenaren in de warmtetransitie. Dat bleek een schot in de roos. We hebben al 27 nieuwe ambtenaren geholpen bij hun kennismaking met de verduurzaming van de gebouwde omgeving. En als bonus geven we hun netwerk een boost, doordat ze veel vakgenoten leren kennen in Noord-Holland. Ik ben vooral blij met de positieve reacties van deelnemers. We hebben zelfs een wachtlijst.”

“Het was de kunst om de grote hoeveelheid informatie te doseren en zo toegankelijk mogelijk te delen. Je moet kiezen wat je in 2 dagen wilt overbrengen. En het kennisniveau van de deelnemers is best divers. Dus er moet voor iedereen genoeg nieuws bij zitten. Dat is niet gemakkelijk. Met veel interactie, ruimte voor ervaringen van deelnemers en het spelen van de Serious Game game (Het dilemma van Thermos) is dat volgens deelnemers goed gelukt. En toch wil ik het de volgende keer nog beter doen.”

“Nieuwe ambtenaren weten na de 2-daagse meer over de warmtetransitie en/of beseffen dat ze al best een goed overzicht hebben van hun nieuwe werkveld. Hiermee dragen we bij aan de kennisopbouw bij gemeenten. Ook vinden de deelnemers het een goede plek om kennis en ervaringen uit te wisselen. Dat is precies wat wij met veel van onze activiteiten willen bereiken.

Bovendien maken nieuwe ambtenaren direct kennis met het Servicepunt en weten ons (hopelijk) beter te vinden in de toekomst. Begin 2024 staat een volgende 2-daagse zeker op het programma.”

Naar bovenNaar boven