Programma Summer Event 11 juli

Wij nodigen jullie graag uit voor ons Summer Event op 11 juli. Je krijgt dan een heerlijke zomermix van verfrissende seminars, de mogelijkheid om te netwerken met collega professionals en een stukje infotainment. Inclusief de tropische hapjes en een drankjes.

Locatie

Tolhuistuin

2 IJpromenade, 1031 KT Amsterdam

Wanneer

Donderdag 11 juli van 14:30 tot 17:30

Voor wie?

Professionals die werken aan de energietransitie in Noord-Holland

Het programma

De inloop is vanaf 14.15 uur. Om 14.45 is er het welkomstwoord door Odile Rasch, programmamanager Taskforce E-infra Noord-Holland. Daarna neemt filmregisseur en scenarioschrijver Martin Koolhoven ons mee in de wereld van storytelling. 

Storytelling – Martin Koolhoven (Filmregisseur en scenarioschrijver)

Storytelling is een populair woord. Maar wat houdt het eigenlijk in?

Met storytelling breng je je boodschap over als een verhaal. Verhalen zijn namelijk ontzettend effectief! Ze raken onze emoties, zorgen ervoor dat er stofjes vrijkomen die ons een goed gevoel geven, worden goed onthouden en werken motiverend.  

Maar hoe vertel je een goed verhaal? Wat zijn de benodigde ingrediënten (drama, een goed plot, emotie)? Waarom heb je ze eigenlijk nodig om een boodschap kracht bij te zetten? En last but not least: Welke aansprekende verhalen over de energietransitie kunnen wij vertellen aan onze raden en inwoners?

Martin Koolhoven vertelt, mede aan de hand van filmfragmenten, aan welke eigenschappen een verhaal moet voldoen om te beklijven. Een unieke opening die meteen handvatten biedt om in te zetten in je werk!

Deelsessie: Een klimaatneutraal energiesysteem voor Nederland 

Martin Scheepers, senior consultant energietransitie TNO

Is Nederland in staat om in grote mate zelf te voorzien in de toekomstige energievraag met hernieuwbare energiebronnen? Een groot en complex vraagstuk. Martin Scheepers, Senior consultant en onderzoeker bij TNO, deed er onderzoek naar. Met als resultaat de white paper ‘Een klimaatneutraal energiesysteem voor Nederland’.

In twee toekomstscenario’s met verschillende verduurzamingsambities laat Martin zien hoe een klimaatneutraal energiesysteem in Nederland kan worden gerealiseerd. Op basis daarvan formuleerde hij aanbevelingen voor het Nederlandse energie- en klimaatbeleid.

Op 30 mei presenteert/ j.l. presenteerde Martin een update van deze scenariostudie met drie varianten en nieuwe cijfers. De ontwikkeling van de industrie (sterk bepalend voor de vraag naar elektriciteit en waterstof) verloopt door internationale concurrentie anders. Tijdens deze deelsessie licht hij deze update nader toe.

Deelsessie: Theaterimprovisatie Jos Paauw, theaterdocent

Alles draait bij theaterimprovisatie om creativiteit, flexibiliteit, samenwerking, vertrouwen en fantasie. Stuk voor stuk belangrijke succesfactoren voor de energietransitie! Deze elementen komen tijdens de workshop spelenderwijs aan bod. Jos Paauw neemt ons deze workshop mee in verschillende theateroefeningen en spelvormen om verhalen en scènes te improviseren. Sta versteld van de verborgen talenten van jezelf en anderen!

Speeddate: Opgewekt naar de toekomst!

We sluiten af met een knaller! De borrel: hét moment om te netwerken met ‘energiecollega’s’ uit Noord-Holland. Extra leuk als je hier nieuwe mensen ontmoet!

Wij gaan je daarbij helpen. De borrel trappen we af met de speeddate: Opgewekt naar de toekomst! 

In 20 minuten spreek je met minimaal 5 nieuwe mensen en krijg je gegarandeerd nieuwe ideeën, inzichten en een grote glimlach op je gezicht. Een goede basis om daarna verdiepende gesprekken te voeren tijdens de borrel.

Naar bovenNaar boven