Fiksers helpen en begeleiden bedrijven bij netcongestie.

Er zijn adviseurs beschikbaar die bedrijven kunnen helpen met slimme netoplossingen. Deze experts, ook wel fiksers genoemd, kunnen out of the box meedenken over oplossingen die het tekort aan transportcapaciteit oplossen.

ZO werken fiksers

Fiksers denken mee over onconventionele oplossingen. En geven daarnaast informatie over netcongestie, wachtlijsten, de planning van netuitbreidingen, de komst van nieuwe contractvormen en de meerwaarde ervan.

De fikser biedt partijen een centraal aanspreekpunt, waar ze met hun verhaal en vragen over transportbeperkingen terecht kunnen. Ook kan de fikser het maatschappelijk prioriteren toelichten. Door de korte lijnen tussen casushouders, fikser en Liander is er meer ruimte voor het persoonlijke verhaal en komt er meer inzicht in het soort problemen waar casushouders mee kampen.

Zo worden fiksers ingezet

Het werkgebied van de fikser loopt van scholen tot bloemenkwekerijen, en van restaurants tot opvanglocaties voor asielzoekers. Ze zetten zich in voor iedereen die met netcongestie te maken heeft (behalve individuele huishoudens) en daardoor bedreigd wordt in zijn reguliere bedrijfsvoering. Daarvoor kun je het advies van een fikser inroepen.

Interesse in fiksers?

Om in aanmerking te komen voor de inzet van een fikser moet er sprake zijn van netcongestie, wat het uitbreiden, verduurzamen of zich vestigen in de weg staat. Een aanvraag kun je indienen bij Ellen van der Heijden, via: Taskforce E-infra (taskforce-energieinfra@noord-holland.nl) of bij je eigen gemeente of het duurzame bedrijvenloket in jouw regio.

Wil je meer weten over Fiksers en de Taskforce Energietransitie Noord-Holland? Kijk dan op:

TASKFORCE E-infra – energieregio Noord-Holland (energieregionh.nl)

 

Naar bovenNaar boven