Online informatieavond

Waar en hoe kunnen we zonne- en windenergie opwekken in Noord-Holland Zuid

Woensdag 28 april, 20.00 – 21.00 uur

Heb je de online informatieavond gemist? Bekijk hem hieronder terug.

Heel Nederland is op zoek naar manieren om groene energie op te wekken. Ook Energieregio Noord-Holland Zuid. Waar en hoe kunnen we zonne- en windenergie opwekken? Dat staat in de Regionale Energiestrategie (RES).

Tijdens de informatieavond gaven we in een uur een rondleiding door de RES: Wat is een zoekgebied voor zon- of wind? Hoe zijn ze tot stand gekomen en wie hebben er al over meegepraat? En hoe gaan we verder en op welke momenten kunt u meedoen?

In de studio gingen we hierover in gesprek met o.a. programmamanager Marco Berkhout, Floris de Groot, Robert Atkins van deelregio IJmond/Zuid-Kennemerland, Fleur Elfrink van Liander, Sijas Akkerman van de Participatiecoalitie Noord-Holland en Ruth Noorduyn van het Nationaal Programma RES.

De informatieavond werd georganiseerd door de energieregio Noord-Holland Zuid, die het RES-proces begeleidt. Heeft u vragen, dan kunt u die na die avond stellen aan uw gemeente. De contactgegevens van uw gemeente vindt u op op de pagina contactgegevens gemeenten.

De RES 1.0 vindt u op de pagina RES 1.0.

Tijdens de avond zijn veel onderwerpen aan bod gekomen waarover veel vragen worden gesteld. Op onze pagina Vraag & antwoord vindt u de meeste gestelde vragen terug.
Voor vragen en antwoorden over de gezondheidseffecten van windturbines kunt u terecht op de site van RIVM.

De Energieregio Noord-Holland Noord hield op woensdag 21 april een online informatieavond over de Regionale Energiestrategie. Deze kunt u terug kijken op de website van energieregio NHN.

Ontdek nog meer kennis en inspiratie over de energietransitie in Noord-Holland


Meer kennis & inspiratie

Naar bovenNaar boven