Meervoudig ruimtegebruik: zon op dak

Op 14 januari 2021 zoomden we tijdens de tweede kennissessie in op zon op dak, en dan met name op zon op parkeerplaatsen en zon op bedrijfsdaken. Iedereen kent de voorbeelden, maar hoe brengen we ze in de praktijk? Hoe kunnen gemeenten gebruik maken van de tool Park the Sun en wat kunnen we leren van de pilot Zon op bedrijfsdaken.

Kennissessie 14-01-2021

Hoe kunnen gemeenten gebruik maken van de tool Park the Sun en wat kunnen we leren van de pilot Zon op bedrijfsdaken? Tijdens de online kennissessie ‘Meervoudig ruimtegebruik: 🌞 zon op dak’ gingen we hierover in gesprek.

Jetro Steijvers – Provincie NH

Veel parkeerterreinen kunnen slimmer benut worden door overdekt parkeren te combineren met de opwek van energie via zonnepanelen. In dit filmpje laat Jethro Steijvers van de provincie Noord-Holland zien hoe de applicatie ‘Park the Sun’ hierbij helpt. Zie ook www.parkthesun.com.

Hessel Kruisman – gemeente Haarlem

In dit filmpje vertelt Hessel Kruisman van gemeente Bloemendaal over de solar carport in Bloemendaal. Over de uitdagingen van de business case en de lessons learned.

Erik Jan van der Linden – Adamant

In dit filmpje vertelt Erik Jan van der Linde van ontwikkelaar Adamant over de solar carport in Bloemendaal. Over de uitdagingen van de business case en de lessons learned.

Florian Sloots – Over Morgen

In dit filmpje vertelt Florian Sloots van Over Morgen over een pilot met de provincie Noord-Holland voor zon op bedrijfsdaken.

Dick Winkelhuis – Ondernemer

In dit filmpje vertelt ondernemer Dick Winkelhuis over bedrijventerreinen Energiepositief & Boekelermeer energiepositief. Wat zijn de lessons learned?

Jan Boudesteijn – GeenBiz IJmond

In dit filmpje vertelt Jan Boudesteijn van GreenBiz IJmond over integrale aanpak van zon op dak.

Timo Kamminga – provincie NH

In dit filmpje geeft Timo Kamminga van de provincie Noord-Holland ons een sneak preview van de RES-viewer. Nu staan er alleen de zoekgebieden uit de concept-RES in, maar wat komt er straks nog bij en hoe kun je dit gebruiken?

Ontdek nog meer kennis en inspiratie over de energietransitie in Noord-Holland


Meer kennis & inspiratie

Naar bovenNaar boven