Bekijk de praatplaat met een overzicht van slimme oplossingen voor netcongestie

Kennissessie ‘Slimme oplossingen op of buiten het net’

Noord-Holland kampt met netcongestie: files op het elektriciteitsnet. Netbeheerder Liander werkt hard om de netcapaciteit te vergroten, maar in de tussentijd moeten bedrijven en zonneparken wachten op aansluiting op het net. Wat zijn de slimme oplossingen? Hierover ging het tijdens de kennissessie op 14 april.

 
Hieronder is de kennissessie terug te kijken en zijn de presentaties te downloaden. Heeft u specifieke vragen voor één van de sprekers, dan kunt u ze zelf benaderen via de mailadressen op deze pagina.

Presentaties

Transportschaarste in de elektriciteitsnetten – Hans Schneider, Liander

Sessie Boekelermeer – Frank Brandsen, New Energy Coalition

Netcongestie in land- en tuinbouw – Jeroen Noot, Greenport NH Noord

Verduurzaming industrieterrein – Herwin Janssen, Hezelaer Energy

Werkgroep Smart Energy Solutions, Taskforde Energie-infrastructuur NH

Overzicht oplossingen
Overzicht alternatieven bij transportschaarste (bron: brochure Liander)

Praatplaat
De uitkomsten van de kennissessie over netcongestie zijn in beeld gebracht in een prachtige ‘praatplaat’. Bekijk deze visualisatie.

Vragen?
Heeft u nog inhoudelijke vragen na deze kennissessie? Dan kunt u ze stellen door de sprekers via hun mailadres (zie links hiernaast) te benaderen. Voor andere vragen kunt u mailen naar Energieregio NH Noord en Energieregio NH Zuid. Bekijk ook onze website.

Congestiemanagement 2.0 en financieringsregeling
De werkgroep slimme energie systemen (SES) van de Provincie Noord-Holland hield op 5 juli 2022 samen met TenneT en Liander een digitale sessie voor de SES-community. Hierin vertelde Liander over congestiemanagement 2.0 en gaf de provincie inzicht in de aankomende subsidieregeling voor SES-projecten. De sessie is hier terug te kijken.

Naar bovenNaar boven