Kennissessie ‘Slim samenwerken aan energie-infrastructuur’
Een voorwaarde voor het realiseren van de ambities uit de RES’en is een energie-infrastructuur die zowel de vraag als het aanbod van elektriciteit en warmte aankan. Uit de zogeheten ‘netimpactanalyse’ van de netbeheerders blijkt wat er nodig is in de energie-infrastructuur om de huidige ambitie in de RES 1.0 voor duurzame opwek te realiseren. En waar kansen en knelpunten zitten. Duidelijk is dat energie-infrastructuur in ieder geval een goede samenwerking vraagt tussen overheden, netbeheerders en stakeholders. In de kennissessie op 17 juni 2021 gingen we hierover in gesprek. De opnames vind je samen met de presentaties hieronder terug. Ook vind je er de contactgegevens van de sprekers voor eventuele vragen.
Hele kennissessie
Hoe managen we de energie-infrastructuur? Hoe gaan we verder met de aanbevelingen uit de netimpactanalyse en de uitdagingen die er liggen? Wat zijn de rollen hierbij van het Rijk, de provincie en gemeenten? En hoe borgen we dit in Omgevingsbeleid? Bekijk hele kennissessie terug.
Tony Nader van Liander
In gesprek met Tony Nader van Liander over de aanbevelingen uit de netimpactanalyse en de uitdagingen die er liggen.
Geert Haenen van Taskforce Energie-infrastructuur
In gesprek met Geert Haenen over de Taskforce Energie-infrastructuur.
Kees Groot van Groot Ecobouw
In gesprek met Kees Groot van Groot Ecobouw over hoe een smart grid kan helpen bij verduurzamen bedrijventerreinen.
Wim Joosten – regio Alkmaar
Marijn Bosman- Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Maartje van de Ven – Provincie Noord-Holland
Jan-Paul Giskes van HVC Energie
Annika Blonk van van steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland
In gesprek met Annika Blonk van steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland over het tijdig betrekken van archeologie.